Bevaka ditt företag med kamerabevakning på rätt sätt

Fördelarna med att använda kamerabevakning är många. Men det räcker tyvärr inte med att bara placera övervakningskameror lite här och där på företaget – de behöver användas på ett effektivt sätt. Företag köper in mer övervakningsutrustning än någonsin och denna fångar massvis med timmar av videomaterial på daglig basis. För att optimera nyttan med utrustningen är dock placeringen av densamma väldigt viktig.

Använd kamerabevakning på rätt sätt genom optimal placering av kamerorna

När ditt företag använder sig av kamerabevakning är det viktigt att kamerorna är placerade på rätt sätt. Detta för att optimera nyttan med bevakningen. Du bör därför tänka på att få till en optimal placering av de olika kamerorna samt säkerställa att följande ytor bevakas:

  • Alla platser där pengar hanteras. De kanske enskilt viktigaste ytorna att bevaka med kameror är såklart de där pengar hanteras på ett eller annat sätt. Genom att göra detta kan du få bättre koll på vad som sker kring kassan och på andra platser där pengar byter händer eller hanteras på andra sätt. Rikta gärna kamerorna så pass lågt att du kan se kundernas och medarbetarnas huvuden, händer och överkroppar. Allra helst bör de vara riktade på ett sådant sätt att du kan se kundernas ansikten.
  • Företagets utvändiga ytor. Ibland vill du även kunna se vad som sker utanför ditt företag. Detta kan vara nog så viktigt som vad som försiggår på insidan. Detta gäller inte minst i händelse av ett inbrott eller en stöld. Bevaka därför parkeringsplatser, ingångar och andra utvändiga ytor där potentiella förövare kan röra sig och identifieras.
  • In- och utgångar. Som vi redan har nämnt är även in- och utgångar viktiga att ta i beaktande vid kamerabevakning. Du vill kunna hålla koll på dem som äntrar och lämnar ditt företag. Genom att hålla koll på klockslagen då en viss person kommer in på ditt företag och sedermera lämnar detsamma kan du även räkna ut hur länge personen har vistats inuti byggnaden. Därmed kan du påvisa att personen faktiskt fanns på plats i samband med en viss incident.

Utöver dessa ytor bör du även övervaka eventuella lager, receptioner och även mer avlägsna ytor såsom soprum. Dessa isolerade platser kan nämligen vara tillhåll för medarbetare eller kunder som förbereder sig för att stjäla något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *