Från rakagel till rakhyvlar – produkter för rakning

Under kategorin rakning kan man hitta fler produkter än man kan tro – alltifrån dom klassiska rakgel och rakhyvlar av olika slag, men även mycket annat. Det finns till exempel olika typer av knivar som man kan använda i stället för hyvlar och såklart finns även en hel del andra tillbehör samt vårdande produkter. Läs mer om några av dom nedan!

Rakhyvlar

Att rakhyvlar och rakning hör ihop har knappast undgått någon men bara här finns en hel del att välja bland. Det finns rakhyvlar för engångsbruk och sådana som håller mer eller mindre en livstid även om man såklart behöver byta bladen då och då. Sedan finns såklart också mellanting – sådana som håller för mer än bara en rakning men som kanske inte har lika lång livstid som en kvalitetshyvel.

Knivar och andra verktyg för rakning

Förutom att rakhyvlar kan användas för rakning finns även olika typer av rakknivar. Att använda en sådan kräver lite mer teknik än vad som krävs vid användning av vanliga rakhyvlar men lyckas man behärska en sådan får rakningen ett helt annat resultat. Man kan såklart behöva öva lite och är man intresserad att prova och vill köpa ett verktyg för rakning kan man leta efter följande:

  • Rakkniv
  • Shavette

Rakgel, – och lödder

Man ska alltid använda någon form av rakgel, – eller lödder när man rakar sig, oavsett om man använder vanliga rakhyvlar eller andra typer av verktyg. Detta gör inte bara rakningen enklare utan det är också bra för huden. Det man ska tänka på är att välja en produkt som verkar återfuktande, för att slippa torr och stram hud efter rakningen.

Penslar

Gel, – och lödder kan läggas på med fingrarna om man vill men är man intresserad av rakning och fina tillbehör finns speciella penslar att köpa. Dessa används för att lägga på lödder innan rakning och ger hela rakupplevelsen en lite mer exklusiv känsla!

Oljor och vårdande produkter

Förutom olika verktyg och andra prylar som kan användas i samband med rakningen finns även en mängd produkter att använda efteråt. Främst handlar det om olika återfuktande krämer som får huden att må bra efter rakning men det finns även vårdande oljor och sådant som kan användas vid styling – till exempel balm eller vax, som får skäggstråna att ligga perfekt hela dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *