Skotrenden i år – snyggt och bekvämt

Inte bara snyggt – utan även bekvämt. Det är skotrenden för 2016. Gun-Britt Berger, skobutiksföreståndare i Degerfors, säger till Nwt att det har kommit många trevliga nyheter, både på herr- och damsidan.

Hon har sett många olika skomoden komma och gå medan åren har passerat. – Givetvis har inte allt fallit mig i smaken, men det här året tycker jag att man har hittat rätt på flera plan, konstaterar hon. Hon tar tunna kängor, eller vårkängor, som exempel. – Tunna kängor, på både herr- och damsidan, har stigit i popularitet redan sen förra året, men det här håret kommer deras riktiga genombrott, tror Gun-Britt. På herrsidan dominerar som väntat svarta och bruna skodon. Men modellerna skiljer sig mycket åt, och de passar både till fest och till vardag. – Damkängorna, däremot, har lanserats i mycket bleka färger. Det här säger Gun-Britt och spår att de i marinblått och puderrosa kommer att bli väldigt populära.

Fransar

Enligt Gun-Britt är det två saker som sticker ut i vårens skotrend – fransar samt lite annorlunda, höga sulor. Hon säger att fransar är väldigt populärt i vår – och då inte minst på väskor och kläder. Men nu har det också slagit igenom på riktigt på skorna.

Platå

Något högre, och udda, sulor är en trend som är genomgående för vårens skor. – Sköna promenadskor, med en del platå, kommer nog att locka ganska många. Lite annorlunda är dem, men de känns ändå rätt, säger Gun-Britt. Sedan utvecklar hon vidare: – Också en del sneakers har en något högre sula. Det är kul att man har vågat satsa mot helt annorlunda och färgade sulor. Som exempel har vi sandaler med räfflade sulor, som också är något högre.

Bekvämt

Modet är också bekvämt. – Skor ska vara bekväma. Det är något som många värderar högt och som dessutom är inne. Det gäller inte minst till vardags, då önskar de allra flesta ett par skor som är sköna.

Näringseffekt

Oavsett vad för inriktning man tittar på inom näringsliv och shopping, kan man se en rad trender. Inte endast vad gäller produkter utan om branschen som helhet. Stromf.se är en av de webbplatser som regelbundet tar upp händelser inom näringslivet. För den som är intresserad av att förkovra sig i detta ämne är informationsutbudet stort. Även webbplatser inom handel, t.ex. handlasvenskt.se kan bjuda på åtskilliga modespaningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *